Nieuwe woningen in Barneveld

In de zomer van 2015 startte de bouw van de nieuwe wijk Eilanden Oost in Barneveld, welke grenst aan de oostkant aan de Lunterseweg.

ETB van de Beek heeft daar twee vrijstaande en vier twee-onder-één-kap-woningen voorzien van alle elektrotechnische installaties in en rondom het huis: van verlichting tot de groepenkasten in de meterkast. Alle woningen zijn door ETB van de Beek voorzien van verlichting, geplaatst op de positie van de wens van de bewoners. In samenwerking met de bewoners zijn de locaties van de wandcontactdozen bepaald en hebben is er grotendeels gekozen voor dimbare sfeerverlichting.

De huizen bevatten daarnaast alarminstallaties, telefoonaansluitingen en groepenkasten, welke ook allemaal door ETB van de Beek geplaatst zijn. Verder zijn de televisieaansluitingen gereed gemaakt, middels UTP-kabels. Aan de buitenkant van de huizen is fraaie verlichting geïnstalleerd. Zo wilde één van de klanten graag LED spots in het dak van de overkapping. Dit zijn dezelfde spots die ook binnen zijn geplaatst, om de stijl van de woning ook aan de buitenkant te laten zien.

Er is bij de nieuwe woningen veel gewerkt met LED lampen. Deze verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van halogeen verlichting of gloeilampen.

  1. Duurzamer: langere levensduur en gebruikt tot 80% minder energie dan traditionele verlichting
  2. Lichtkwaliteit: geniet van perfecte lichtkwaliteit dat direct aangaat zonder dat de lamp hoeft op te warmen.
  3. Veiliger: LED wordt niet heet, waardoor je je handen niet meer brandt aan de muur. Daarnaast heb je geen zwarte plekken meer op de muur of plafond.