Duurzame energie

Duurzame energie is niet zomaar een begrip. Het is een manier van denken. Bij ETB van de Beek vinden wij energiebesparing een zeer interessante ontwikkeling die wij binnen ons elektro-vakgebied al lange tijd volgen. En al even lang in de praktijk brengen voor onze klanten. Bijvoorbeeld door ledverlichting toe te passen waar dat maar kan. Maar de meest in het oog springende mogelijkheid tot verduurzaming vinden wij de zonnepanelen.

Duurzaam is een begrip

Duurzaam is niet zomaar een woord. Het is een manier van denken. Bij ETB van de Beek vinden wij energiebesparing een zeer interessante ontwikkeling die wij binnen ons elektro-vakgebied al lange tijd volgen. En al even lang in de praktijk brengen voor onze klanten. Bijvoorbeeld door ledverlichting toe te passen waar dat maar kan. Maar de meest in het oog springende mogelijkheid tot verduurzaming vinden wij de zonnepanelen.

Zonnepanelen met SDE subsidie

Overweegt u als bedrijf of non-profit organisatie om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan kunt u misschien gebruik maken van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Wij helpen u graag met de berekening of u voor die subsidie in aanmerking komt en natuurlijk ook met de aanvraag.

Denkt u als particulier (of bedrijf) aan het laten plaatsen van zonnepanelen, dan rekenen wij graag voor u uit wat u precies aan PV-systemen (photo-voltaic systems) nodig heeft. Zo weet u welke oppervlakte de panelen zouden moeten hebben om uw energiebehoefte duurzaam te dekken. Vanzelfsprekend voeren wij een berekening uit van de energie-opbrengst van zonnepanelen, de investeringskosten en ook de terugverdientijd.

Zonnepanelen? Vraag advies!

U mag rekenen op een betrouwbare installatie die lang zijn energieopwekkende werk blijft doen. Er zijn verschillende systemen en producten op het gebied van zonnepanelen op de markt. Wij adviseren u graag welke het beste bij uw situatie passen. Vraag ons dus gerust om advies!

Extra besparing met ledverlichting!

Vooral in stallen, loodsen, bedrijfshallen, kantoren en werkplaatsen valt er veel aan duurzaamheid en energiebesparing te winnen. Heel eenvoudig: met ledverlichting. Dat verlicht ook nog eens uitstekend en gaat erg lang mee. Vraag ons advies!

U mag rekenen op een betrouwbare installatie die lang zijn energieopwekkende werk blijft doen. Er zijn verschillende systemen en producten op het gebied van zonnepanelen op de markt. Wij adviseren u graag welke het beste bij uw situatie passen. Vraag ons dus gerust om advies.

Recente projecten

Lees hier over de laatste opgeleverde duurzame energie-projecten.

12 zonnepanelen in Barneveld

Bij een tussenwoning in Barneveld heeft ETB van de Beek twaalf zonnepanelen gelegd. Het hart van de installatie is een SMA omvormer SB2.5 met Tigo optimizers. Uniek aan deze installatie is dat de zonnepanelen met verschillende hellingshoeken gecombineerd zijn in één string. Van de twaalf panelen hebben er vijf een hellingshoek van 30°. Deze panelen liggen op de dakpannen, terwijl de andere zeven panelen in een hellingshoek van 20° liggen. Deze zeven stuks liggen verspreid over twee dakkapellen. Met behulp van de Tigo optimizers kon hier één string van gemaakt en is er slechts één omvormer nodig. ETB van de Beek is de eerste in Nederland die op deze wijze de TIGO optimizers met een SMA omvormer geïnstalleerd heeft. Normaal gesproken kunnen panelen onder verschillende hellingshoeken niet in één string gecombineerd worden. Daardoor zou er in theorie een tweede omvormer nodig zijn. Door de Tigo optimizers te combineren met één SB2.5 kunnen alle twaalf panelen in één string aangesloten worden. Dit zorgt voor een flinke kostenreductie ten opzichte van een traditioneel systeem.

Meer foto's

Neem contact op

Wij helpen u graag met uw vraagstuk!