CEAG: Industrie en explosieveilige installaties

Eén van onze specialiteiten is het aanleggen van installaties in ruimten waar explosiegevaar kan optreden. Denk aan plaatsen waar wordt gewerkt met vluchtige stoffen. Daar is het noodzaak om installatiematerialen toe te passen die geen ontstekingsbron kunnen vormen. Voor deze installaties gebruiken wij de producten van CEAG. Dergelijke explosieveilige installaties worden geplaatst in en gebruikt voor:

  • chemische opslagcontainers
  • milieustraten
  • stoffige ruimtes (bijv. vezelverwerkende industrie)
  • spuitcabines

Industrie stelt hoge eisen

Industrie en techniek zijn vaak aan elkaar verbonden. Dankzij machines en installaties kunnen de verschillende industriële processen goed verlopen. Goed betekent hier efficiënt, veilig en winstgevend terwijl de gemaakte producten natuurlijk van de hoogste kwaliteit moeten zijn. Dit stelt hoge eisen aan alle delen en onderdelen van het productieproces. ETB van de Beek is u hierbij graag van dienst met haar ervaring en inzet.

Belangrijk in de industrie

In de industrie tellen drie kernbegrippen: betrouwbaar, energiezuinig en makkelijk te bedienen. Bij ETB van de Beek kunt u er altijd op rekenen dat dit goed voor elkaar is dankzij onze ruime ervaring. Wij ontwerpen, maken en onderhouden voor allerlei soorten bedrijven verdeelinrichtingen, elektrotechnische besturingen en explosieveilige installaties. Onze ervaring staat garant voor een doelmatige aanpak die tegelijk de veiligheid en kwaliteit niet uit het oog verliest.

Neem contact op

Wij helpen u graag met uw vraagstuk!

Recente projecten

Lees hier meer over de laatste opgeleverde industriële-projecten.

Unieke bulkmachine

Voor internationaal transportbedrijf Van Kommer hebben we de besturing van een bulkmachine ontworpen en geïnstalleerd. De bulkmachine vult vrachtwagens met poedervormige producten. Het product wordt aangevoerd in grote zakken van 25 kilogram. De inhoud van de bigbags worden gestort in een stortbunker. Een ingebouwde machine snijdt de zakken open leegt ze vervolgens in een grote bak. Via een elevator, zeef en transportschroeven (vijzels) wordt het product in de vrachtwagen gebulkt. Ook is er een menger toegevoegd om eventuele producten samen te voegen. Deze hele constuctie is ontworpen op basis van de wensen van Van Kommer. Daarna heeft ETB de machine geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Het transportbedrijf ligt in Barneveld en heeft van hieruit een groot West-Europees distributienetwerk. Het bedrijf levert diensten als groupagevervoer, silovervoer en warehousing.

Meer foto's