Huisnummer in ontvangst mogen nemen.

Barneveld. Na zeven maanden in het nieuwe pand te hebben gewerkt, was het bij ETB van de Beek dan eindelijk zover.

Het personeel kon niet langer wachten op een open dag en een officiele opening van het nieuwe pand.

Daarom is besloten om op een informele bijeenkomst het pand aan de Hermesweg van een duidelijk huisnummer te voorzien en dit over te dragen aan de directie van ETB Van de Beek.

Op de foto v.l.n.r.; Gert en Anke van de Beek, de oprichters van het bedrijf. Margriet, Niels, Pieter en Anita van de Beek. Niels en Pieter vormen de huidige directie.

Op de voorgrond de nieuwe generatie; Tim, Jelle en Bas van de Beek

Noodstroom voor uw bedrijf

Aggregaten en noodstroomvoorziening

ETB van de Beek verzorgd uw volledige projecten, zoals bijvoorbeeld stalinrichting of industrieprojecten. Wat hierbij erg belangrijk is, is dat de stroomvoorziening altijd goed werkt. Daarom levert ETB van de Beek diverse noodstroomvoorzieningen.

Daarom een noodstroomvoorziening voor uw bedrijf

U moet er niet aan denken dat uw bedrijfsvoering stilvalt door een stroomstoring. Een aggregaat is dé oplossing en onmisbaar om uw bedrijfszekerheid te waarborgen. Het noodstroomsysteem schakelt het gebouw los van het vaste net zodra de stroom wegvalt of te veel afwijkt. De generator start automatisch op en voorziet uw locatie vervolgens direct van stroom. Op het moment dat de netspanning weer terug én stabiel is, schakelt het noodstroomsysteem weer over op het vaste net en zet de aggregaat in de ruststand. De noodstroomaggregaten worden volledig op maat gemaakt en zijn beschikbaar in alle vermogens, van 1 kVA tot 3000 kVA en groter.

Noodstroom voorziening

De voordelen van een noodstroom aggregaat

 • Elektronische toerentalregeling standaard vanaf 63 kVA
 • Automatisch maandelijks proefdraaien
 • 24/7 service storingsdienst
 • Alarmlamp LED tweekleuren voor gevelmontage standaard
 • Besturings-PLC van de schakelaars gevoed met 24 V DC
 • SCIOS-Ready uitgevoerde aggregaten
 • Alarmlamp
 • Besturingskast in IP56 uitgevoerd
 • Belast en onbelast testen, gemakkelijk via draaiknop
 • Geheugen tot 300 gebeurtenissen (verzekeraar verlangt vaak test-registratie)
 • Ook manueel te bedienen net-generatorschakelaars
 • Generatorbeveiligingsschakelaar met trip functie
 • Ingebouwde druppellader
 • Aluminium onderbouwtank met tankmeter

 

Interesse? Wij leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen

Neem contact met ons op: bel 0342 471 110 of mail ons.

SMA systeem in combinatie met Tigo optimizers

Bij een tussenwoning in Barneveld heeft ETB van de Beek twaalf zonnepanelen gelegd. Het hart van de installatie is een SMA omvormer SB2.5 met Tigo optimizers.

Uniek aan deze installatie is dat de zonnepanelen met verschillende hellingshoeken gecombineerd zijn in één string. Van de twaalf panelen hebben er vijf een hellingshoek van 30°. Deze panelen liggen op de dakpannen, terwijl de andere zeven panelen in een hellingshoek van 20° liggen. Deze zeven stuks liggen verspreid over twee dakkapellen. Met behulp van de Tigo optimizers is hier één string van gemaakt en is er slechts één omvormer nodig. ETB van de Beek is de eerste in Nederland die op deze wijze de TIGO optimizers met een SMA omvormer geïnstalleerd heeft.

Normaal gesproken kunnen panelen onder verschillende hellingshoeken niet in één string gecombineerd worden. Daardoor zou er in theorie een tweede omvormer nodig zijn. Door de Tigo optimizers te combineren met één SB2.5 kunnen alle twaalf panelen in één string aangesloten worden. Dit zorgt voor een flinke kostenreductie ten opzichte van een traditioneel systeem.

Klik hier voor meer afbeeldingen.

ETB gaat mee met nieuwe regelgeving CPR

Om aan de CPR (Construction Products Regulation) te voldoen, is er een nieuwe generatie brandveilige kabels ontwikkeld volgens de nieuwe Europese brandklassen. ETB volgde een cursus bij Nexans omtrent deze brandveilige kabels.

Voor bouwproducten geldt de verplichting om bij de CE-markering een zogenaamde prestatieverklaring op te stellen. Ook kabels vallen onder deze CPR met betrekking tot hun gedrag bij brand. In een publicatieblad van de Europese Unie verscheen een nieuwe norm die de eisen specificeert betreffende het brandgedrag van kabels die gebruikt worden in bouwwerken. Deze nieuwe wet- en regelgeving gaat van kracht op 1 juli 2017. Ook ETB van de Beek gaat mee met de nieuwe norm.

CPR
De CPR is bedoeld om betrouwbare informatie over bouwproducten met betrekking tot hun prestaties te verstrekken. Dit wordt bereikt door middel van een ‘gemeenschappelijke technische taal’, die uniforme bepalingsmethoden voor de prestaties van bouwproducten aanreikt. CPR zorgt voor het vrije verkeer van alle bouwproducten binnen de EU, door een harmonisatie van de nationale wetgevingen ten aanzien van de essentiële eisen, van toepassing op deze producten op het gebied van gezondheid en veiligheid. De nieuwe regelgeving heeft niet alleen gevolgen voor fabrikanten, maar ook voor importeurs, distributeurs en eindgebruikers.

Nieuwe werkkleding

Sinds enkele weken lopen de monteurs van ETB van de Beek met nieuwe werkkleding. Gehuld in polo’s en truien van het merk Clique, klussen de monteurs momenteel op meerdere plekken in Nederland.

In samenwerking met Beda Workwear, gespecialiseerd in werkkleding en schoeisel, is specifiek voor dit merk gekozen. Dit omdat de polo’s en truien  van Clique stevig en duurzaam zijn. Clique afkomstig uit Zweden, is de meestverkochte werkkleding in Europa en is gekenmerkt door de eigentijdse ontwerpen. Daarbij hebben we het logo van ETB van de Beek  op de borst van de werkkleding laten drukken.

shirt-en-trui

Nieuwe woningen in Barneveld

In de zomer van 2015 startte de bouw van de nieuwe wijk Eilanden Oost in Barneveld, welke grenst aan de oostkant aan de Lunterseweg.

ETB van de Beek heeft daar twee vrijstaande en vier twee-onder-één-kap-woningen voorzien van alle elektrotechnische installaties in en rondom het huis: van verlichting tot de groepenkasten in de meterkast. Alle woningen zijn door ETB van de Beek voorzien van verlichting, geplaatst op de positie van de wens van de bewoners. In samenwerking met de bewoners zijn de locaties van de wandcontactdozen bepaald en hebben is er grotendeels gekozen voor dimbare sfeerverlichting.

De huizen bevatten daarnaast alarminstallaties, telefoonaansluitingen en groepenkasten, welke ook allemaal door ETB van de Beek geplaatst zijn. Verder zijn de televisieaansluitingen gereed gemaakt, middels UTP-kabels. Aan de buitenkant van de huizen is fraaie verlichting geïnstalleerd. Zo wilde één van de klanten graag LED spots in het dak van de overkapping. Dit zijn dezelfde spots die ook binnen zijn geplaatst, om de stijl van de woning ook aan de buitenkant te laten zien.

Er is bij de nieuwe woningen veel gewerkt met LED lampen. Deze verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van halogeen verlichting of gloeilampen.

 1. Duurzamer: langere levensduur en gebruikt tot 80% minder energie dan traditionele verlichting
 2. Lichtkwaliteit: geniet van perfecte lichtkwaliteit dat direct aangaat zonder dat de lamp hoeft op te warmen.
 3. Veiliger: LED wordt niet heet, waardoor je je handen niet meer brandt aan de muur. Daarnaast heb je geen zwarte plekken meer op de muur of plafond.

Industriële look bij interieurbureau

Christian Fischbacher B.V. en Martijn Veldman Interieurontwerp en Realisatie verhuisden onlangs van Amstelveen naar hun prachtig nieuwe locatie in Amsterdam. ETB van de Beek installeerde er hoogwaardige verlichting en wandzuilen.

De bedrijven hebben inmiddels hun intrek genomen in het industrieel ingerichte pand, welke gelegen ligt op Steigereiland. Vanaf het centrum van Amsterdam gezien ligt het bedrijf op het eerste eiland van IJburg. Een uitstekende locatie dus voor een onderneming: middenin in de randstad en op slechts twee minuten rijden van de A10.

Christian Fischbacher, een exclusieve partij met stoffen, tapijten, beddengoeden en woonaccessoires voor inrichtingen met een persoonlijkheid, werkt nauw samen met het interieurbureau Martijn Veldman. Laatstgenoemde organisatie realiseert projecten bij grote bedrijven, maar ook bij particuliere woningen. Voor de bekleding van een pand gebruikt het dan onder andere de stoffen van Fischbacher.

“Je verwacht dat we bij een particulier sneller klaar zijn dan bij een grote onderneming, maar bij een particuliere woning zijn we vaak betrokken bij het hele proces. Van de bouw, waar we meedenken over het ontwerp, tot de afwerking”, doelt Marieke van Dijk, interieurarchitect bij Martijn Veldman, op de opdrachten waar het bedrijf aan werkt.

Bij de afwerking van het pand waar Christian Fischbacher en Martijn Veldman zelf zijn ingetrokken op Steigereiland, heeft ETB van de Beek de elektrotechniek geïnstalleerd. De industriële uitstraling van het interieur is doorgetrokken in de verlichting (met bewegingssensoren) aan het plafond en de wandzuilen met stopcontacten. Voor ETB van de Beek was dit een nieuwe en zeer geslaagde ervaring. Marieke is er nog altijd erg blij mee. “Het past perfect bij de rest van ons kantoor. Het is heel mooi geworden!”

Kijk voor meer informatie over de bedrijven op website van Christian Fischbacher en Martijn Veldman.

Kieft: van scharrel naar biologisch

Vorig jaar brandde de volièrestal van Kieft helemaal af. Daarom werden er twee nieuwe stallen gebouwd, deze keer niet voor scharrelhennen, maar voor biologische hennen. ETB van de Beek heeft de nieuwe stallen voorzien van alle nieuwste technieken.

Drinktorens voor de hennen
De afzuigingen op de eierbanden zijn door ons ontworpen. Ook het automatisch graanstrooisysteem hebben we in de stal geïnstalleerd. Daarnaast is er aan de zijkant van de stal ruimte voor de hennen om te scharrelen, waar ze kunnen komen door de luiken in de wand. In deze overdekte uitloop zit een lichtstraat en hangen drinktorens, omdat de hennen liever drinken uit deze torens dan uit de nippels in het systeem.

Innovatieve weegplateaus
In beide stallen hangen ook twee weegplateaus. Hierdoor weegt Kieft elke dag de hennen en heeft de pluimveehouder snel in de gaten of er iets mis is met de hennen. De mest op de mestband wordt met een speciaal systeem verwarmd. De luchtkast haalt warme stallucht uit de nok van de stal en laat dat neerdalen op de mestband. Hierdoor weegt de mest minder zwaar en bespaart Kieft kosten bij de afvoer van het mest.

Verlichting en ventilatieluiken
Naast de lichtstraat in de uitloop, hangen er ook lampen in de stal zelf. Kieft koos voor de hoogfrequente TL-verlichting, omdat deze lamp een bijzonder hoge lichtopbrengst heeft. Daarnaast is er nog speciale nachtverlichting, waardoor de hennen ‘s nachts in het systeem moeten gaan zitten. In de wanden hangen ventilatieluiken, waardoor verse lucht naar binnen kan.

Meer info
Meer informatie en foto’s staan op Pluimveeweb en Boerderij. Hieronder een filmpje van de Open Dag bij Kieft.

Ecotap oplaadpunten bij Albert Heijn

Elektrische fietsen winnen jaarlijks aan populariteit. Daarom heeft ETB van de Beek bij de Albert Heijn in Voorthuizen op maandag 18 april Ecotap oplaadpunten voor fietsen geïnstalleerd.

Het Ecotap oplaadpunt zorgt ervoor dat gebruikers van een scootmobiel, elektrische fiets of scooter hun vervoersmiddel kunnen opladen. De Albert Heijn is een centraal punt van Voorthuizen, waar regelmatig elektrische fietsen gestald staan. In de tussentijd dat er boodschappen gedaan worden, kan men de fiets opladen. Twee vliegen in een klap dus!

Door de groei van elektrische fietsen en scooters, is de vraag naar oplaadpunten voor deze vervoersmiddelen de afgelopen jaren ook gegroeid. Bij steeds meer openbare fietsenstallingen als centra, horecagelegenheden of langs fietsroutes, worden deze oplaadpunten geïnstalleerd en zo ook nu bij de Albert Heijn in Voorthuizen.

Wij installeren ook graag oplaadpunten voor uw auto of fiets aan huis! Neem gerust contact op voor meer informatie.