ETB gaat mee met nieuwe regelgeving CPR

Om aan de CPR (Construction Products Regulation) te voldoen, is er een nieuwe generatie brandveilige kabels ontwikkeld volgens de nieuwe Europese brandklassen. ETB volgde een cursus bij Nexans omtrent deze brandveilige kabels.

Voor bouwproducten geldt de verplichting om bij de CE-markering een zogenaamde prestatieverklaring op te stellen. Ook kabels vallen onder deze CPR met betrekking tot hun gedrag bij brand. In een publicatieblad van de Europese Unie verscheen een nieuwe norm die de eisen specificeert betreffende het brandgedrag van kabels die gebruikt worden in bouwwerken. Deze nieuwe wet- en regelgeving gaat van kracht op 1 juli 2017. Ook ETB van de Beek gaat mee met de nieuwe norm.

CPR
De CPR is bedoeld om betrouwbare informatie over bouwproducten met betrekking tot hun prestaties te verstrekken. Dit wordt bereikt door middel van een ‘gemeenschappelijke technische taal’, die uniforme bepalingsmethoden voor de prestaties van bouwproducten aanreikt. CPR zorgt voor het vrije verkeer van alle bouwproducten binnen de EU, door een harmonisatie van de nationale wetgevingen ten aanzien van de essentiële eisen, van toepassing op deze producten op het gebied van gezondheid en veiligheid. De nieuwe regelgeving heeft niet alleen gevolgen voor fabrikanten, maar ook voor importeurs, distributeurs en eindgebruikers.

Industriële look bij interieurbureau

Christian Fischbacher B.V. en Martijn Veldman Interieurontwerp en Realisatie verhuisden onlangs van Amstelveen naar hun prachtig nieuwe locatie in Amsterdam. ETB van de Beek installeerde er hoogwaardige verlichting en wandzuilen.

De bedrijven hebben inmiddels hun intrek genomen in het industrieel ingerichte pand, welke gelegen ligt op Steigereiland. Vanaf het centrum van Amsterdam gezien ligt het bedrijf op het eerste eiland van IJburg. Een uitstekende locatie dus voor een onderneming: middenin in de randstad en op slechts twee minuten rijden van de A10.

Christian Fischbacher, een exclusieve partij met stoffen, tapijten, beddengoeden en woonaccessoires voor inrichtingen met een persoonlijkheid, werkt nauw samen met het interieurbureau Martijn Veldman. Laatstgenoemde organisatie realiseert projecten bij grote bedrijven, maar ook bij particuliere woningen. Voor de bekleding van een pand gebruikt het dan onder andere de stoffen van Fischbacher.

“Je verwacht dat we bij een particulier sneller klaar zijn dan bij een grote onderneming, maar bij een particuliere woning zijn we vaak betrokken bij het hele proces. Van de bouw, waar we meedenken over het ontwerp, tot de afwerking”, doelt Marieke van Dijk, interieurarchitect bij Martijn Veldman, op de opdrachten waar het bedrijf aan werkt.

Bij de afwerking van het pand waar Christian Fischbacher en Martijn Veldman zelf zijn ingetrokken op Steigereiland, heeft ETB van de Beek de elektrotechniek geïnstalleerd. De industriële uitstraling van het interieur is doorgetrokken in de verlichting (met bewegingssensoren) aan het plafond en de wandzuilen met stopcontacten. Voor ETB van de Beek was dit een nieuwe en zeer geslaagde ervaring. Marieke is er nog altijd erg blij mee. “Het past perfect bij de rest van ons kantoor. Het is heel mooi geworden!”

Kijk voor meer informatie over de bedrijven op website van Christian Fischbacher en Martijn Veldman.