SMA systeem in combinatie met Tigo optimizers

Bij een tussenwoning in Barneveld heeft ETB van de Beek twaalf zonnepanelen gelegd. Het hart van de installatie is een SMA omvormer SB2.5 met Tigo optimizers.

Uniek aan deze installatie is dat de zonnepanelen met verschillende hellingshoeken gecombineerd zijn in één string. Van de twaalf panelen hebben er vijf een hellingshoek van 30°. Deze panelen liggen op de dakpannen, terwijl de andere zeven panelen in een hellingshoek van 20° liggen. Deze zeven stuks liggen verspreid over twee dakkapellen. Met behulp van de Tigo optimizers is hier één string van gemaakt en is er slechts één omvormer nodig. ETB van de Beek is de eerste in Nederland die op deze wijze de TIGO optimizers met een SMA omvormer geïnstalleerd heeft.

Normaal gesproken kunnen panelen onder verschillende hellingshoeken niet in één string gecombineerd worden. Daardoor zou er in theorie een tweede omvormer nodig zijn. Door de Tigo optimizers te combineren met één SB2.5 kunnen alle twaalf panelen in één string aangesloten worden. Dit zorgt voor een flinke kostenreductie ten opzichte van een traditioneel systeem.

Klik hier voor meer afbeeldingen.

Nieuwe werkkleding

Sinds enkele weken lopen de monteurs van ETB van de Beek met nieuwe werkkleding. Gehuld in polo’s en truien van het merk Clique, klussen de monteurs momenteel op meerdere plekken in Nederland.

In samenwerking met Beda Workwear, gespecialiseerd in werkkleding en schoeisel, is specifiek voor dit merk gekozen. Dit omdat de polo’s en truien  van Clique stevig en duurzaam zijn. Clique afkomstig uit Zweden, is de meestverkochte werkkleding in Europa en is gekenmerkt door de eigentijdse ontwerpen. Daarbij hebben we het logo van ETB van de Beek  op de borst van de werkkleding laten drukken.

shirt-en-trui

Nieuwe woningen in Barneveld

In de zomer van 2015 startte de bouw van de nieuwe wijk Eilanden Oost in Barneveld, welke grenst aan de oostkant aan de Lunterseweg.

ETB van de Beek heeft daar twee vrijstaande en vier twee-onder-één-kap-woningen voorzien van alle elektrotechnische installaties in en rondom het huis: van verlichting tot de groepenkasten in de meterkast. Alle woningen zijn door ETB van de Beek voorzien van verlichting, geplaatst op de positie van de wens van de bewoners. In samenwerking met de bewoners zijn de locaties van de wandcontactdozen bepaald en hebben is er grotendeels gekozen voor dimbare sfeerverlichting.

De huizen bevatten daarnaast alarminstallaties, telefoonaansluitingen en groepenkasten, welke ook allemaal door ETB van de Beek geplaatst zijn. Verder zijn de televisieaansluitingen gereed gemaakt, middels UTP-kabels. Aan de buitenkant van de huizen is fraaie verlichting geïnstalleerd. Zo wilde één van de klanten graag LED spots in het dak van de overkapping. Dit zijn dezelfde spots die ook binnen zijn geplaatst, om de stijl van de woning ook aan de buitenkant te laten zien.

Er is bij de nieuwe woningen veel gewerkt met LED lampen. Deze verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van halogeen verlichting of gloeilampen.

  1. Duurzamer: langere levensduur en gebruikt tot 80% minder energie dan traditionele verlichting
  2. Lichtkwaliteit: geniet van perfecte lichtkwaliteit dat direct aangaat zonder dat de lamp hoeft op te warmen.
  3. Veiliger: LED wordt niet heet, waardoor je je handen niet meer brandt aan de muur. Daarnaast heb je geen zwarte plekken meer op de muur of plafond.